El curs 2018-2019 la nostra escola es va afegir al programa d’innovació pedagògica “Generació Plurilingüe (GEP): aprendre llengües estrangeres a través de les matèries”. En aquest programa hi participen diversos centres de tota Catalunya i la durada d’aquest és de tres cursos.

Els objectius generals del programa són promoure l’aplicació a l’aula de metodologies per a l’aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE); fomentar el desenvolupament de projectes interdisciplinaris en llengua estrangera, i oferir pautes per a l’organització educativa i el disseny curricular. A través del GEP també es vol reforçar el treball cooperatiu entre el professorat, fomentar la innovació educativa i promoure l’intercanvi de bones pràctiques entre els centres educatius participants.

Els objectius específics del GEP per a aquest període són els següents:

  • Millorar la competència comunicativa en llengua estrangera
  • Desenvolupar competències clau per al s. XXI (bàsiques, del pensament i actitudinals o personals)
  • Fomentar el treball cooperatiu i per projectes
  • Adquirir estratègies per a l’aprenentatge autònom (aprendre a aprendre)

Enllaç al web del programa GEP: http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/plurilinguisme/programes/institucionals/gep/

El GEP a l’escola (Acàcies in motion)

El projecte s’aplica principalment a l’àrea de Science, a partir del desenvolupament dels següents projectes:

Projecte 1 Projecte 2
1r
Transports
Animals
2n
Water
Materials
3r
Vertebrates
Recycling
4t
Forces and motion
The Solar System
Habitats and ecosystems
Matter
GLOBAL SCHOLARS

A més, s’introdueix també la metodologia AICLE a l’àrea de llengua estrangera (anglès). Dins d’aquesta assignatura, els nens  i les nenes aprenen l’anglès a partir de projectes que, en aquest cas, estan més centrats en l’interès dels infants. És sobretot a les primeres etapes escolars, on l’alumnat pot escollir lliurement quins seran els projectes que es desenvoluparan a l’aula

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca