Història

Una Mica D’Història

L’any 1961 es va construir el Col—legi Públic Lope de Vega a la Pça. Josep Trueta, en els terrenys que abans havia ocupat el club de futbol Júpiter.

L’edifici escolar va servir durant molts anys per impartir Educació Primària, una doble línia per a nens i nenes, separats en dos espais diferenciats de l’edifici, i Formació Professional a l’espai del soterrani.

A meitat dels anys 80 es va començar a treballar en la coeducació, alhora que es va deixar d’impartir F.P.

L’escola ha estat d’una línia fins el curs 2007/08, i en aquests anys ens ha agradat dir que som una “escola de poble, petita i familiar”. El curs 2008/09 el Consorci d’Educació de Barcelona ens va adjudicar, per necessitats d’escolarització a la zona, un segon grup de P3, i el curs 2009/2010 se’ns va tornat a adjudicar un segon grup de P3 però ja com a inici d’una segona línia.

L’escola ha sofert diverses reformes en la seva estructura física, degudes principalment a la necessitat d’adequar l’edifici al moment educatiu de cada època i s’han adaptat espais en moments de forta demanda. Gràcies a algunes d’aquestes reformes també es va poder anar oferint nous serveis com el de Menjador (curs 1996/97).. Posterior a això es van realitzar també obres d’adequació i accessibilitat a l’edifici, amb la instal—lació de l’ascensor a l’interior i la rampa d’accés al pati. En el curs 2008/09 es van haver de realitzar obres d’ampliació tancant la terrassa del primer pis de la façana del carrer Pujades. Aquestes obres van ser necessàries per a crear nous espais on portar a terme activitats relacionades amb el Projecte de Centre, desdoblaments de grups, Pla Experimental de Llengua Estrangera,….. i una Aula de ciències per a possibilitar un espai adequat d’experimentació.

Acabant el curs 2008/2009, la proposta d’ampliació del centre a doble línia va motivar la realització de noves obres d’ampliació i millora. El Projecte de construcció d’un edifici per a Ed. Infantil al costat del de Primària contemplava agafar part de l’espai de la placeta Josep Trueta. Tenint en compte que l’escola sempre ha estat molt integrada al barri i als moviment veïnals, vam proposar al Consorci d’Educació que, ja que se li havia de “prendre” espai de la placeta als veïns/veïnes, es dotés el barri d’un servei públic que feia molta falta i que era una Llar d’Infants Pública. Va néixer així la Llar d’Infants Júpiter.
Aquestes obres van començar el desembre del 2010 i es van donar per finalitzades el setembre del 2012. Es va realitzar, alhora, una gran obra de millora de l’edifici de Primària.

L’Escola LES ACÀCIES (antic Lope de Vega) va rebre el nom d’ACÀCIES el 12 de febrer de 2007 quan, fruit del treball conjunt i prèvia consulta a la comunitat educativa, es va sol—licitar a les Administracions competents el canvi de nom.
Posteriorment, a l’abril del 2011(Resolució del Consorci d’Educació de 14 d’abril de 2011, DOG núm. 5867 del 28/04/2011), va passar a denominar-se LES ACÀCIES.

A l’inici del curs 2012/2013, l’escola va celebrar el 50+1 aniversari del centre, inaugurat a l’octubre del 1961 per les autoritats de l’època.